V soboto, 16. marca 2024, je v Ljubljani potekala 45. Skupščina Zveze tabornikov Slovenije, kjer so člani organizacijske ekipa vodstvom taborniški rodov in Zveze predstavila projekt Zlet 2025. Zlet je vseslovensko taborjenje, ki ga taborniki pripravimo vsaka štiri leta. Člani organizacijske ekipe so predstavili najpomembnejše informacije o celostni grafični podobi, programu in učinkih zleta.

Besedilo je pripravila Lana Pavšič.

O grafični podobi Zleta 2025

Navdih za celostno grafično podobo je bil taborniški kroj – kot nekaj, kar vsak tabornik “gradi” (v smislu nabiranja veščin, rasti skozi funkcije) in kar vse tabornike, kljub različnostim, poveže skupaj v eno celoto. Zala Reberc in Maša Pušnik, ki sta ustvarili grafično podobo, sta kroj dekonstruirali, različne oblike pa  sestavljali v črke, dokler nista prišli do končne oblike logotipa. Barvno paleto je navdihnil kraški grafik Lojze Spacal.

Program in namen Zleta 2025

Program Zleta bo predvidoma zajemal ekologijo in trajnostni razvoj, taborništvo in gozdovništvo, družbeno aktivacijo, skrb zase, pripadnost, kuhanje, povezovanje, praktične veščine, doživetje, avanture, lokalno dediščino in kulturo, zabavo ter civilno zaščito.

Z Zletom 2025 želimo doseči občutek pripadnosti, več angažiranih in zadovoljnih prostovoljcev, aktivacijo tabornikov, ponotranjenje vrednosti taborništva, grajenje taborniške skupnosti in povezovanje med udeleženci. Trudili se bomo poskrbeti tudi za trajnostno kuhanje in prehrano, skrb zase vsak dan, cenovno dostopnost za vse in skrb za legacy oziroma zapuščino, ki nam je na voljo in ki jo puščamo za seboj.

Pridruži se nam!

Na spletni strani je objavljeno prvo vabilo k sodelovanju za prostovoljce, prav tako pa ga lahko najdete v naslednjem Informatorju.

Na spletni strani Zleta 2025 najdeš prvo vabilo za prostovoljce pridruži se nam in skupaj z nami napiši zgodbo Zleta 2025, ki bo prav poseben, “ker bo drugačen, ker bo tvoj, bo moj, bo naš, vedno, za vedno in zavedno,” kot pravi Nina, vodja Zleta. 

Spletna stran zleta

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci