Si že ču, kaj je blo toti vikend na Štajerskem, čuj? Ja, ZOT, ne!24. in 25. januarja so Zgornjo Koreno po 19 letih ponovno zavzeli taborniki. V petek, 24.1., se je v večernih urah na ZOT-u zbralo 53 ekip oziroma 234 tekmovalcev.

Kmalu po prihodu je sledil prvi del tekmovanja – reševanje TOTIH testov in vrisovanj, kjer so tekmovalci preizkusili svoje teoretično znanje topografije. Zvečer so tekmovalci in organizatorji pripravili zabavne nastope na že tradicionalnih karaokah. Navdušili sta nas Zlatolaska in Ruby. Večerja sicer ni bila organizirana, vendar to ni bil problem, saj so nadobudni tekmovalci pred šolo pekli palačinke za vse, ki so si jih zaželeli.

V soboto so se tekmovalci že navsezgodaj zjutraj odpravili na progo. Tekmovala je celo ekipa zaposlenih v Decathlonu. Na progi so se preizkusili v metu kamnov v tarčo, signalizaciji, določitvi koordinat, prihodu pod kotom, skici terena in opisu KT. Nizke temperature in megla niso tekmovalcev zmotile pri uživanju v naravi. Zgodaj popoldan, ko so se ekipe vrnile so tudi premraženi kontrolorji veseli zapustili kontrolne točke in se vrnili v šolo. Sledilo je hitro ocenjevanje nalog in vpisovanje rezultatov v HQ-ju.

Na zboru smo razglasili zmagovalce: Gozdovnice in gozdovniki
  1. mesto: Pujski, RR Ljubljana
  2. mesto: Banda, RUR Maribor
  3. mesto: KungFu banda, RBK Slovenske Konjice
 Popotnice in popotniki
  1. mesto: Volkovi, RR Ljubljana
  2. mesto: Radniki, RLA Grosuplje
  3. mesto: Pjebi jagri, RZR Zreče
 Raziskovalke, raziskovalci in grče:
  1. mesto: Štefke, RPG, Šoštanj
  2. mesto: Happy mix, MR Limbuš
  3. mesto: Jegermajstri, RBK Slovenske Konjice

En velik MMM za vse udeležence, hvala vsem za udeležbo in se vidimo naslednje leto na našem najljubšem štajerskem OT-u (orientacijskem tekmovanju).Lana Pavšič, organizatorka


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci