Letošnji Nacionalni posvet mladinskega sektorja je potekal v Mariboru med 27. in 28. novembrom. Gre za letno srečanje, namenjeno mladim, mladinskim delavcem, predstavnikom mladinskih organizacij ter vsem drugim, ki soustvarjajo in sooblikujejo področja, programe in politike za mlade.

Prvi dan srečanja se je zaključil s podelitvijo državnih priznanj za izjemne dosežke v mladinskem sektorju za leto 2017. Podelila jih je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Državno priznanje za izvedbo izredno uspešnega, odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju je prejel Zlet Zveze tabornikov Slovenije 2017.

Obrazložitev nagrade: Jasna Vinder, Blaž Zupančič, Uroš Burič, Urban Lečnik Spaić in vsa Zletna ekipa so v letu 2017 organizirali enega največjih mladinskih dogodkov – Zlet Zveze tabornikov Slovenije 2017. Na dogodku je sodelovalo tisoč mladih, ki so imeli možnost, da aktivno sooblikujejo program dogajanja. Na zletu so mladi izpeljali več kot tristo delavnic v naravi, med drugim so izdelali sončno elektrarno, kanu po indijansko in ustanovili lastno marketinško agencijo. Dogodek je povezal mlade iz celotne Slovenije, k sodelovanju pa pritegnil tudi mlade iz enajstih tujih držav, tudi Azije. Poganjala jih je skupna ideja po ustvarjanju boljšega sveta. Motivacijo mladih je Zlet povečal z opolnomočenjem in ozaveščanjem mladih o njihovih možnostih za aktivno sooblikovanje prihodnosti, tako v lokalni kot tudi v globalni skupnosti. Dogodek je mladim ponudil priložnost, da so spoznali, da je s postavljanjem ciljev, dialogom, sodelovanjem in angažiranostjo mogoče vplivati na dogajanje in sprožati spremembe v družbi. Predvsem pa je dogodek mlade spodbudil k udejstvovanju v mladinskih organizacijah. Celotni organizacijski ekipi velik poklon in hvala, prav tako hvala vsem udeležencem, sponzorjem in svetovalcem, ki so prispeali svoj košček v ta čudoviti mozaik.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci