Rok Pandel, načelnik ZTS, je v nedeljo, 18. 4. 2021, gostoval v radijski oddaji na Prvem programu Radia Slovenija, kjer se je z voditeljico Lucijo Fatur pogovarjal o svoji novi vlogi načelnika Zveze tabornikov Slovenije in o praznovanju 70. obletnice ZTS.

 

Rok je najprej govoril o svoji taborniški poti, od tega, kako je bil vodnik, do svoje zadnje funkcije v Mestni zvezi tabornikov Slovenije, kjer je do nedavnega opravljal funkcijo načelnika za program. Njegova taborniška pot ga je nenazadnje dober mesec nazaj pripeljala do tega, da je postal načelnik ZTS. Rok govori o tem, kako je gledal na funkcijo načelnika ZTS pred nastopom, ter o svojem pogledu na taborniško gibanje v Sloveniji, ki v okviru ZTS predstavlja največjo mladinsko organizacijo.

 

Roka skupaj z izvršnim odborom ZTS in starešino ZTS čaka triletni mandat, zato je z voditeljico govoril tudi o načrtih za prihodnost – od stabilnosti organizacije in povezanosti med rodovi do dela s prostovoljci, ki predstavljajo srce taborniške organizacije.

 

Z voditeljico sta se dotaknila tudi praznovanja 70. rojstnega dneva taborniške organizacije. Taborniki bomo jubilej praznovali tekom celega leta. Začeli smo marca s 7 dnevi za okolje, osrednja slovesnost pa bo potekala na dan tabornikov, ta četrtek, 22. 4. 2021, na daljavo.

 

Oddaji v celoti lahko prisluhnete na tej povezavi.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci