V maju smo taborniki organizirali še drugo srečanje odprave na Roverway — gre za taborniški dogodek, ki ga na evropski ravni skupaj organizirata Svetovna organizacija skavtskega gibanja (WOSM) in Svetovna organizacija vodnic in skavtinj (WAGGGS). Kar nekaj slovenskih tabornic in tabornikov se letošnje poletje odpravlja na Norveško, kjer bo potekal Roverway 2024! Kako smo se imeli na prvem srečanju odprave, si lahko preberete tukaj.

Drugo srečanje je potekalo v Idriji. Zbrali smo se v petek pozno popoldne, se zbrali po vodih in se spoznavanja novega kraja lotili kar z igro Idrijski bingo — udeleženci so se med drugim morali fotografirati s čipko, najti prodajalno idrijskih žlikrofov, lokalca povprašati po pomenu besede “truštat” in s približnostno metodo ugotoviti temperaturo Idrijce. Večer smo zaključili s kitaro, prepevanjem ob ognju in opazovanjem aurore borealis na terasi Mladinskega centra Idrija.

Sobota se je začela zajtrkom in izbirno jutranjo aktivnostjo, do popoldneva pa so se zvrstile kar štiri delavnice. Udeleženci so se seznanili s protokoli Safe from harm in določenimi načeli projekta Varni smo — delavnico je izvedla Eva Bolha. Prav tako smo obnovili prvo pomoč, se seznanili z varnostnimi protokoli oprave, osredotočili pa smo se tudi na timski duh znotraj vodov. Dan smo zaključili s tržnico mini delavnic, kot so npr. osnove norveščine, Roverway digitalne vsebine (podkast, aplikacija, spletna stran itd.) ter zbiranje idej za predstavitev Slovenije na mednarodnem dnevu na Roverwayju. Po večerji smo si skupaj ogledali zaključek Evrovizije ter igrali družabne igre.

Uvod v nedeljo je bil zajtrk, ki mu je sledil skupinski energizer, pregled časovnice in ogled zemljevida tabornega prostora na Roverwayju. Prav tako smo odprli prostor za morebitna vprašanja. Srečanje smo zaključili z zaključnim zborom, iz Idrije pa smo se odpeljali ob 12. uri.

Vsem novicam o odpravi lahko sledite na naših družbenih omrežjih (Facebook in Instagram). Veselimo se prihajajočih skupnih dogodivščin!

Celotna fotogalerija srečanja je dostopna na tej povezavi. Avtor fotografij je Jure Pučnik.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci