Spanje v pravem taborniškem šotoru, netenje ognja in priprava obrokov, orientacija v naravi, vse to bodo glavna vodila Družinskega robinzonskega vikenda! Brez strahu, ne bomo šli v nobene skrajnosti – vikend smo zasnovali z mislijo na vse, ki se z naravo šele spoznavate. Tistim drznim in bolj izkušenim pa bomo z veseljem dodali kak izziv.

Komu je namenjen Družinski robinzonski vikend?

Program je pripravljen z mislijo na družine – v njem bodo uživali, se veliko novega naučili in se drug z drugim povezali tako starši kot otroci.

Pri tem nismo izbirčni: en starš z dvema otrokoma, dva starša z enim otrokom, trije otroci z enim staršem … tukaj omejitev ni, dokler niso otroci ali odrasli sami.

Zaradi varnosti pa smo se odločili, da morajo za udeležbo otroci biti stari vsaj 9 let (oziroma da so zaključili 4. razred osnovne šole).

Kdo bo vodil družinski robinzonski vikend?

Družinski vikend bodo vodili izkušeni taborniki pod okriljem Mateja Kelemena, ki je specialist bivanja v naravi – več o njem si lahko preberete tukaj.

Kdaj pridemo v Bohinj?

Prihod je predviden v četrtek, 25. avgusta ob 18. uri (takrat bomo imeli tudi prvo skupno večerjo – ta je tudi edina, ki nas bo čakala že pripravljena).

Poslovili pa se bomo v nedeljo, 28. avgusta po kosilu (okrog 14. ure).

Dodano na koledar, želimo se prijaviti!

Cena vikenda

Cena vikenda je 150 EUR na odraslega, za prvega otroka 140 eur in za drugega ter vsakega naslednjega otroka iz iste družine 130 eur

Cena velja ob prijavi med 2. 5. in 1. 8. 2022 in jo je mogoče poravnati samo v enem obroku.

Cena vključuje stroške nočitev, prehrane in programa, ne zajema pa stroškov prevoza (slednjega organizirate sami).

Na podlagi vaše elektronske prijave vam bomo poslali račun in navodila za plačilo, prijava bo potrjena šele ob prejemu plačila.

V primeru, da bomo primorani odpovedati izvedbo Družinskega robinzonskega vikenda v Bohinju zaradi morebitne ponovne razglasitve epidemije/spremembe pogojev za izvedbo, vam bomo seveda vplačane zneske vrnili. Zadržali bi le 25 EUR na prijavo (za družino, ne posameznika), da pokrijemo manipulativne stroške.

Kaj bomo počeli?

Podaljšan vikend bomo preživeli po taborniško, v šotorih in v bližnji oklici – jasa, na kateri bomo taborili, je namreč obdana z gozdom, obenem pa od nje vodi prijetna pešpot do Bohinjskega jezera.

Čisto vsega, kar smo pripravili, vam seveda ne bomo povedali vnaprej, da ohranimo kakšno presenečenje, na kratko pa povemo, da vas čaka:

 • pridobitev osnovnih taborniških znanj,
 • učenje vezave vozlov,
 • izkušnja netenja ognja in kuhanja na njem (to bomo čisto zares počeli vsak dan, tudi kakšno ribo in taborniški kruh bomo spekli ter se preizkusili v kuhanju v kotličku),
 • nabirali si bomo užitne rastline in spoznali osnove njihove uporabe,
 • seznanili se bomo z varno uporabo noža (tako odrasli kot otroci),
 • odrasli se boste naučili ustrezne uporabe sekire in ročne žage (lokarice),
 • postavljali bomo bivake iz šotork in zavetja iz cerad,
 • naučili se bomo, kaj storiti, če se v naravi izgubimo – pri tem bomo postavili tudi improvizirane zasilne bivake iz naravnih materialov,
 • lotili se bomo osnov orientacije in razbijanja mitov (od maha na severu do tega, ali imajo drevesa res več vej na jugu),
 • naučili se bomo še filtracije in zbiranja vode in
 • se preizkusili v streljanju z lokom in zračno puško (tudi v tem primeru bo Matej ves čas skrbel za varnost).

Poleg tega bomo nekaj časa preživeli ob in na vodi, preizkusili bomo vse od od kopanja do veslanja, a se bomo o tem dogovorili z udeleženci sproti.

Na prijavnico!

Kje bomo nastanjeni?

Družinski robinzonski vikend se bo zgodil na našem tabornem prostoru Laški Rovt, ki je postavljen v osrčje Julijskih Alp. Velik travnik, obdan z gozdovi, je od Bohinjskega jezera in centra Bohinja oddaljen le 1200 metrov, do tja taboreče pelje urejena gozdna pot.

Bivali bomo v šotorih, ne glede na Robinzonski pridih pa bo na tabornem prostoru v skupnem štabnem šotoru na voljo elektrika, napeljana bo voda (mrzla), postavljena bosta tuš in umivalnik za umivanje (z mrzlo vodo), zagotovili bomo kemične sanitarije.

Družine bomo v šotore in v času aktivnosti razporedili tako, da ostanete skupaj, saj je čar tega Družinskega robinzonskega vikenda prav skupna dogodivščina in nepozabna izkušnja bivanja v naravi. 

Kaj potrebujemo za Družinski Robinzonski vikend?

Na kratko: potrebujete otroka oziroma otroke in sebe. ?

Sicer pa bo odlično, če s seboj prinesete še:

 • spalko,
 • armafleks,
 • nož (odrasli in dovolj stari otroci),
 • naglavno svetilko,
 • komplet za prehranjevanje (krožnik, skodelico, pribor),
 • 5 m vrvice debeline 4-5mm in
 • še kakšno malenkost – vse podrobnosti seveda sporočimo prijavljenim pravočasno pred odhodom.

Z veseljem vam svetujemo pri nakupu nove opreme.

Kako se prijavimo?

Na Družinski robinzonski vikend se je potrebno najkasneje do 1. avgusta 2022 prijaviti prek te spletne prijavnice.

Družinski robinzonski vikend bomo izvedli, če bo prijavljenih skupaj vsaj 15 oseb, sprejmemo pa lahko okrog 20 ljudi oziroma po dogovoru tudi kakšnega več. Zato se splača pohiteti s prijavo! 

Dodatne informacije

Matjaž Švegelj: matjaz.svegelj@taborniki.si in 040 213 479.

Šestdnevni program bo poln taborniških dogodivščin, novo pridobljena uporabna znanja pa bodo otroci zagotovo želeli deliti z vami, ko se vrnejo domov. Veselimo se vaših prijav!

Pridemo, samo še prijavimo se!

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci