Poleti 2023 smo se odpravili v Južno Korejo

Taborniki in tabornice smo se v najštevilčnejši odpravi doslej med 1. in 12. avgustom 2023 odpravili v Južno Korejo na največje taborjenje – na 25. Svetovni skavtski jamboree! 

Vsaka štiri leta imamo taborniki s celega sveta možnost, da se za nekaj dni združimo na svetovnem skavtskem taborjenju, ki se imenuje jamboree. Mladi s celega sveta se povežemo med izvajanjem atraktivnega in vzgojno usmerjenega programa – osrednje teme so globalni razvoj, svetovni mir, kulturna raznolikost, pustolovščina, zabava in prijateljstvo. Čeprav se zdi, da gre za zabavo, je jamboree mnogo več, saj nudi mladim priložnost za nova znanja, debato in razvoj aktivnosti, ki jih kasneje izvajajo v lokalnem okolju in skupnosti. Naši člani se lahko odpravi pridružijo kot udeleženci, vodniki ali pa kot člani mednarodnega osebja.

V poletju 2023 smo se odpravili v SaeManGeum v Južni Koreji in skupaj s 50 tisoč mladimi s celega sveta pod geslom #narišisvojesanje ustvarjali nepozabne spomine! Slovenska odprava na Jamboree 2023 je bila rekordna in je štela skupaj 320 oseb – 10 članov vodstva odprave, 24 vodnikov, 70 članov mednarodnega osebja in 216 udeležencev.