Največja nacionalna mladinska organizacija – Zveza tabornikov Slovenije združuje 7000 tabornic in tabornikov v 70 rodovih po Sloveniji že 70 let. 70 let gibanja, ki skrbi za celovit razvoj posameznikov, ki delujejo odgovorno za družbo in okolje.

Vabimo vas na otvoritev razstave, da se nam virtualno pridružite na ploščadi pred Muzejem novejše zgodovine in z nami podoživite 70 let prostovoljske organizacije v obliki pravega taborniškega večera. Slavnostna govorka bo starešina Zveze tabornikov Slovenije – Jasna Vinder. Otvoritve se lahko udeležite preko Zooma. Prenašali pa jo bomo tudi preko našega Facebook profila.

Zoom povezava do otvoritve

Ob otvoritvi bi vse želeli povabiti tudi na ogled razstave v živo. Ta bo na voljo za ogled do 10. oktobra 2021. Vabimo vas, da ogled opravite v sklopu družinskih in podobnih izletov. Ker vam želimo popestriti vašo lastno izkušnjo, smo v sodelovanju s Centrom šolskih in obšolskih dejavnosti pripravili dve misiji: Že 70 let (učna pot) in Po sledeh taborništva (lov).

Misiji sta namenjeni vsakomur, ki bi želel izvedeti kaj novega o tabornikih, se kaj novega naučiti ali pa le preveriti svoje znanje s področja taborništva. Mlajši otroci bodo morda potrebovali nekaj pomoči (branje, reševanje izzivov, rokovanje z aplikacijo), pri načrtovanju misije pa smo imeli vseeno v mislih, da jo lahko samostojno rešujejo starejši medvedki in čebelice (otroci 4. in 5. razredov) ter starejši. Zato smo “CŠOD misijo” objavili na Taborniški ropotarnici, preko katere boste lahko dostopali do aplikacije.

Na misijo!

Deli s prijatelji, sodelavci in znanci