Foto: Iztok Hvala in Petra Grmek

V naši organizaciji smo pred časom dobili super program za PP vejo. Če se do zdaj še nisi spoznal z njim, je danes odlična priložnost, da to narediš.

Preberi PP program

PP Ropotarnica te bo skozi svoje ideje popeljala in vpeljala v program namenjen Popotnicam in Popotnikom, hkrati pa ti bo dala še nekaj dodatnih idej, kako ta čas, ko velja pravilo #ostanidoma, čim bolje izkoristiti. Da ti bo jasno kaj se dogaja in zakaj bodo aktivnosti šle v predlagano smer, je prva naloga, da prebereš ta dokument in se z vsem skupaj spoznaš.

Poišči si svojega coacha PP

V naši organizaciji imamo kar nekaj ljudi, ki so ti na tvoji poti pripravljeni pomagati. To so naši PP coachi, ki so se izobrazili z namen, da lahko pomagajo prav tebi. Tukaj  jih lahko spoznaš in si izbereš tistega, za katerega verjameš, da ti bo na tvoji poti lahko v pomoč. Res je, da se trenutno ne bosta uspela videti v živo, a še dobro, da živimo v času interneta. Dobro veš česa vsega je sposoben internet in prepričani smo, da boš z izbranim coachom brez problema navezal stik.

Grafika: Petra Grmek

Včasih potrebujemo koga za pogovor. Predvsem pa nekoga, ki nam bo pomagal naše ideje razvijati in bo skrbel, da bodo čisto zares naše.

Grafika: Petra Grmek

Preden skrbimo za druge, moramo poskrbeti sami zase. Da lahko poskrbimo zase, pa se moramo najprej zares poznati.

Kdo sem jaz I?
Nikoli se ne nehamo učiti sami o sebi. Z vsakim dnem se naša življenja spreminjajo in tako se spreminjamo tudi mi. Morda boš to vajo delal prvič, vsekakor pa ti priporočamo, da jo še kdaj ponoviš. Čaka te nekaj vprašanj, vabimo te, da nanje odgovoriš in si odgovore tudi zapišeš.
  1. Napiši 5 stvari, ki te noro osrečujejo.
  2. Napiši 5 stvari, ki jih rad/a počneš.
  3. Napiši 5 stvari, ki te noro zanimajo (mogoče se z njimi že ukvarjaš, mogoče ne).
  4. V katerih hobijih si želiš postati še boljši? Kako boš to dosegl? Kaj bo tvoj prvi korak?
  5. Napiši 3 stvari, ki jih še ne znaš in bi se jih rad naučil. Kdaj boš začel? Kakšen bo tvoj prvi korak?
Kdo sem jaz II?
Vprašalnik sestavlja kar nekaj vprašanj. Vzemi si čas, a pri vprašanjih ne razmišljaj preveč in na njih odgovori kar se da intiutivno. Ko ga rešiš in prebereš rezultate, odgovori na ti dve vprašanji:
  • KAJ SEM SE SKOZI VPRAŠALNIK NAUČIL O SEBI?
  • KAJ ME JE PRI REZULTATIH NAJBOLJ PRESENETILO?
 Vabimo te tudi, da vprašalnik podeliš med prijatelje in družino, jim pošlješ svoje rezultate in jih prosiš, da ti oni pošljejo svoje. Tako boš videl, kakšni tipi ljudi te obdajajo in jih s tem malo lažje razumel.

Vir: internet

Še eno izmed orodji, s katerim lahko nekaj več izveš o sebi, je test 16 osebnosti.

Grafika: Petra Grmek

V okviru projekta Tapos je nastalo tudi orodje Spoznaj se, ki ti pomaga, da beležiš svoje dnevno počutje.

Spoznaj se!

Vabimo te, da sprejmeš izziv in vsaj 28 dni izpolnjuješ vprašalnik, če ti uspe svoje počutje beležiti 56 dni oz. 8 tednov, pa si res car! Po 28 zaporednih vnosih boš lahko videl delne rezultate, po zaključenem obdobju 8 tednov pa ti predlagamo, da jih predebatiraš skupaj s svojim PP coachom. Nekaj osnovnih ugotovitev ti bo ponudila tudi aplikacija.


Deli s prijatelji, sodelavci in znanci