Tedenski izziv (15. - 21. februar)

Juhu! Počitnice! No, vsaj za nekatere, za druge pa naslednji teden.

Počitnice ali pouk, vedno je pravi čas, da naredimo nekaj dobrega za naše okolje. Taborniki verjamemo, da že najmanjša dejanja štejejo. Skupaj lahko poskrbimo, da bo naš planet še bolj zelen, torej čist, kot je. V duhu skrbi za okolje tudi mi, recikliramo podvige, ki smo jih že objavili v Ropotarnici! V tem tedenskem izzivu te vabimo, da narediš nekaj dobrega za naš planet.

Preizkusi se v izdelavi svojega papirja. Tako lahko ponovno uporabiš papir, ki bi ga sicer zavrgel, zavrgla. Pa še nov prostor za ustvarjanje dobiš. 😉 So ob ustvarjanju nastali odpadki in nisi prepričan, prepričana, kaj z njimi? Na zabaven način ponovi, kako ravnati z odpadki. 

 

Pogosto zavržemo stvari, ki bi jih lahko uporabili še za kaj drugega. Preizkusi se v ponovni uporabi kuhinjske embalaže. Poskrbi tudi za oblačila, ki so ti premajhna ali jih ne nosiš več.

Če želiš narediti še nekaj več, pa je zate že pripravljen tedenski izziv Trije R-ji za naš planet.

 

Vse podvige najdeš tukaj:

 

Za starše:

Starši ali skrbniki samo spodbujajte svoje otroke k čim bolj ustvarjalni skrbi za okolje in jim bodite dober zgled. Hvala, ker prispevate k bolj zelenemu planetu.

Viri:
Deli s prijatelji, sodelavci in znanci