Zagotovo si že dolgo govoriš, da je čas, da pospraviš računalnik. Sedaj je prišel ta čas.

Počisti svoj računalnik

Sedaj je odlična priložnost, da se pospravljanja lotiš na vseh koncih. Ena izmed stvari, ki bo zagotovo vesela spomladanskega čiščenja, je tvoj računalnik, kjer se ves čas nabirajo stvari. Ponavadi si ne vzamemo časa, da ga spraznimo, pregledamo vse dokumente in mu damo svežega zagona. Zato te današnji podvig vabi, da svoj računalnik očistiš vseh nepotrebnih navlak, taborniških map in dokumentov ter omogočiš svojemu Drivu, da normalno zadiha.Uredi mapice na svojem računalniku, izbriši stvari, ki jih ne potrebuješ več, prenesi stvari na oblak in bodi organiziran, kot še nikoli prej!

Ovrednoti svoje načrte
V preteklih dveh tednih, od kar je zaživela Ropotarnica, si si zadal že kar nekaj načrtov, naredil veliko planov in postavil izzive. Sedaj je čas, da jih pregledaš in ugotoviš, kako ti gre. Se držiš vsega, kar si si obljubil, da boš naredil? Če si že pozabil, kaj vse smo počeli, smo zate pripravili povzetek:
  • dnevno beleženje počutja preko aplikacije Spoznaj se;
  •  jutranji ritual;
  • plan fizične aktivnosti.
 Na povezavi  lahko vse zgornje stvari najdeš tudi opisane.Še nekaj stvari, ki jih lahko počneš vsak dan:
  • kratek zapis "Danes sem hvaležen za,...";
  • sprehod in opazovanje narave v tišini.
Če si pozabil na tole, si spomin lahko obudiš tukaj. Vabimo te, da svoj plan izboljšaš oz. ga prilagodiš glede na to, kar si ugotovil v tem času. Če si na primer ugotovil, da rabiš več fizičnih aktivnosti, jih dodaj. Če si bil preveč optimističen, zmanjšaj čas fizične aktivnosti iz na primer ene ure na dan na pol ure. Pomembno je, da pri vsem skupaj ostajaš v t. i. coni učenja. Torej nekje med cono udobja in cono panike. :)

Kako napredujejo tvoji plani, ki si si jih zadal tekom podvigov?

Avtorji idej:

  • Tabornica iz Ropotarnice

Viri:

  • Bulc, P. M. (b. d.) [Fotografija]. 
  • Grmek, P. (b. d.). [Grafika] 
Deli s prijatelji, sodelavci in znanci