Dobrodošli v Taborniški ropotarnici!

Tukaj objavljamo taborniško obarvane podvige za otroke in mlade ter ideje, kaj lahko počnejo. Tokrat se zaradi razmer v državi osredotočamo na to, kar lahko otroci in mladostniki počnejo sami ali z družino doma in v naravi, kasneje bomo dodali tudi bolj družabne aktivnosti. Ker si ne želimo prikovati otrok in mladih pred ekrane, bomo vsak dan objavili paket dnevnih dogodivščin, do vseh že objavljenih vsebin bo možno dostopati tudi za nazaj. 

Za vse otroke, mlade in njihove starše ter družine. Ja, tudi za tiste, ki (še) niso taborniki. :)Večine podvigov se lahko otroci in mladi lotijo sami, pri nekaterih bodo najmlajši potrebovali pomoč staršev.Dodali smo še vsebine za najmlajše in družine ter nekaj koristnih povezav za starše, da bomo ob spoštovanju #ostanidoma lažje prebrodili tudi kakšno stisko in pregnali dolgčas.

  • Vsebine so deljene glede na starost otrok, posebna kategorija so predlogi za družine, pri katerih bodo lahko sodelovali tudi mlajši otroci.
  • Otrokom pripravljamo za približno uro (bolj ali manj) taborniških aktivnosti na dan, nov paket dnevnih dogodivščin bomo objavili vsak dopoldan.
  • Podvigi so iz različnih vsebinskih področij, od petja, bivanja v naravi, prve pomoči do duhovnosti ter družinsko naravnanih vsebin, kot so kuhanje, dobra dela in še kaj.
  • Vsak teden bo potekal še tedenski izziv, kjer bomo spodbujali spletno interakcijo med otroki in mladimi.

Ko je prišlo v javnost obvestilo, da se zaradi ukrepov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom zapirajo izobraževalne ustanove, je skupina mladih prostovoljcev dala pobudo: pripravimo predloge taborniških aktivnosti za otroke in mlade, da bomo čim bolj prijetno preživeli te dni #domapotaborniško. V nekaj dneh smo prišli od ideje do spletne strani, za pripravo vsebin pa zdaj združuje moči vedno več prostovoljcev.

Izzivi in dogodivščine

Poglejte si predlagan nabor podvigov, ki smo ga za vas pripravili po dnevih, in ne pozabite na tedenski izziv.

Podvigi

Na tem mestu najdete zbrane čisto vse podvige po starosti.

Gozdovniki in gozdovnice

Aktivnosti za učence od šestega do devetega razreda.Podvigi so zahtevnejši in polni dogodivščin.

Popotniki in popotnice ter starejši

Predlagane aktivnosti so prilagojene srednješolcem in starejšim.Podvigi so raznoliki, mlade nagovarjajo tudi k skrbi zase.

Družinski podvigi

Predlagane aktivnosti za skupno preživljanje časa.Izbrane so kratkočasnice za otroke in starše, od pobarvank do skupnih iger.

Tedenski izzivi

Podvigi za otroke in mlade.Zbrani so vsi predlagani projekti, ki so obsežnejši in trajajo več dni.

Koristne povezave

Deseti taborniški zakon pravi, da je tabornik vedoželjen. V tem duhu smo za vas pripravili vse koristne povezave, ki naj vam dobro služijo.

Ropotomer

10310+


OBISKOVALCEV ROPOTARNICE

146+


PRISPEVKOV